Voortdurend blijven streven naar verbetering in het warehouse.

In dit project is samen met het team van Pon Logistics hard gewerkt de logistieke efficiency van de verschillende warehouses te evalueren. Naast het monitoren van de prestaties in het warehouse is gezocht naar een methode om de verschillende locaties van elkaar te laten leren. Dit alles met als doel om te voldoen aan de hoge eisen aan beschikbaarheid, snelheid en service tegen acceptabele kosten.

 

Het is geen sinecure inzicht te krijgen in de productiviteit, prestaties en kosten van een groot warehouse. Het is van zoveel zaken afhankelijk dat het al gauw appels met peren vergelijken wordt. We hebben daarom uitgebreid onderzoek gedaan en uiteindelijk een methodiek ontwikkeld die niet alleen kosten en prestaties kan vergelijken, maar ook de achterliggende oorzaken vindt. Zo wordt écht inzichtelijk waarom het ene warehouse beter presteert dan het andere.

 

Een veelgehoorde, terechte kritiek op het benchmarken van warehouses is dat locaties worden vergeleken die weinig of geen overeenkomsten hebben. Het ene warehouse heeft een grote vriezer, het andere is sterk geautomatiseerd. Om een rake en waardevolle vergelijking te kunnen maken gebruiken wij daarom een zeer uitgebreide lijst met dimensies en karakteristieken die de warehouses op 110 dimensies in kaart brengt, zoals bijvoorbeeld afmetingen van het gebouw, volumes, een scala aan kosten en productiviteitskenmerken, specifiek materieel, productiviteit en automatisering.

Gebruikte tools en technieken:

Een aantal projecten van de afgelopen jaren. Een overzicht:

X
X