PepsiCo supply chain analytics training.

Bron: aangepast vanuit een Gartner model. Het originele Gartnermodel onderscheid ‘diagnostic analytics’ (why it happened) als een aparte stap na descriptive analytics.

In samenwerking met Involvation hebben we in opdracht van PepsiCo een training uitgewerkt rond het thema Supply Chain Analytics. In drie uur leren de deelnemers de belangrijkste concepten en best practices op het gebied van supply chain analytics. Na een introductie, waarin het speelveld geschetst wordt en buzzwords teruggebracht worden tot voor het bedrijf herkenbare en toepasbare concepten, besteedden we in detail aandacht aan de drie standaard fases van data analytics: descriptive analytics, predictive analytics en prescriptive analytics. Voor elk van deze drie fases doorlopen we een vaste structuur: eerst in een notendop de belangrijkste theorie, dan de typische business vragen en analyse technieken, en vervolgens een interactieve korte werkvorm waarin de deelnemers kunnen experimenteren met de aangereikte theorie. Elke fase wordt afgesloten met een aantal voorbeelden uit de PepsiCo organisatie, waarbij de deelnemers gevraagd worden om te komen met additionele toepassingen.

 

De training is in 2017 in Barcelona gegeven aan een groep van supply chain executives binnen PepsiCo EMEA.

 

Inmiddels is hier een generieke training van beschikbaar voor andere geïnterresseerden. Ben je opzoek naar een praktische en interactieve supply chain analytics training, neem dan contact op met Frans Cruijssen .

Een aantal projecten van de afgelopen jaren. Een overzicht:

X
X