Horizontale samenwerking. Op zoek naar samenwerkingen in en rondom het netwerk.

Succes gaat om delen. Waar Babyboomers en Gen Xers opgeleid zijn om te concurreren tot je de monopoliepositie bezit, hebben millenials een aanpak dat de focus veel meer legt op delen, openheid en samenwerking. Nu deze generatie volwassen wordt, heeft de meerderheid van de populatie platformen als Uber of Airbnb zelf al gebruikt, of kent anderen die er gebruik van maken.

 

Delen is van bijzonder belang in de logistieke sector, die zeer gefragmenteerd is en verantwoordelijk is voor een groot deel van de wereldwijde CO2-voetafdruk. Helaas is de logistiek nog verre van efficiënt. In het Europese internationale wegtransport bijvoorbeeld, varieert de gemiddelde beladingsfactor tussen de 40% en de 45%. Eén van de belangrijkste redenen is dat transport contracten vaak ouderwetse bilaterale overeenkomsten zijn tussen een logistieke dienstverlener en de inkoopafdeling van een bedrijf. Dit is zoiets als jezelf de aankomende jaren beperken tot het gebruiken van een bepaalde hotelketen voor je reizen en daarbij alle alternatieven, zoals Airbnb, negeren.

Wij maken horizontale samenwerking mogelijk.

Bij Argusi willen we bijdragen aan de deeleconomie door binnen transport en logistiek onze optimalisatie tools toe te passen. Daarbij zoeken, analyseren en ondersteunen we samenwerkingsprojecten waarbij bedrijven transportcapaciteiten, faciliteiten, contracten en expertise met elkaar kunnen delen. We koppelen vervoerders aan elkaar, organiseren inspiratie sessies, voeren synergie berekeningen uit en geven advies over winstverdeling zowel voor- als tijdens samenwerkingsprojecten.

Niet één logistiek samenwerkingsproject is hetzelfde. Er is nog genoeg werk te doen om logistieke samenwerking te standaardiseren en in een deelplatform te gieten, zoals in de taxi- of hotel industrie is gebeurd. Maar er zijn veelbelovende ontwikkelingen in de markt. We zijn ervan overtuigd dat de laadfactor veel hoger kan zijn dan de huidige 45%, en dat delen en samenwerken een belangrijke rol hierin zal spelen. Ons team van Gen X, Y en Z is er klaar voor.

Hoe helpen wij onze opdrachtgevers? Een overzicht:

Netwerk optimalisatie

Netwerk optimalisatie

Voldoet ons netwerk van productielocaties, distributiecentra of crossdocks nog? De kern van onze dienstverlening: netwerk optimalisatie.

 

Productie

Productie

Antwoord op de vraag: maken we optimaal gebruik van onze productie faciliteiten, verpakkingslijn of workcentres?

 

Voorraad optimalisatie

Voorraad optimalisatie

Maak gebruik van de kracht van de nieuwe mogelijkheden om voorraad te beperken, kapitaal te verminderen en service te verhogen.

 

Transport optimalisatie

Transport optimalisatie

Snelheid, kosten en betrouwbaarheid. Optimaliseren van de transportkosten in distributie, bevoorrading en fulfilment.

 

Synergie

Synergie

Op zoek naar mogelijke samenwerking en synergievoordelen? We helpen graag.

 

Academy

Academy

Lees hier meer over onze trainingen en Academy.

 

Argusi Aid

Argusi Aid

Lees meer over onze humanitaire branche. Waar we onze kennis en ervaring inzetten in alle delen van de wereld.

 

X
X