Het netwerk van fabrieken, distributiecentra, klanten en verbindingen.

De omgeving is continue in beweging. Door allerlei maatschappelijke veranderingen, zoals globalisering, ontwikkeling van nieuwe markten, fusies, overnames, nieuwe leveranciers en klanten staat de prestatie van een netwerk onder constante druk. Eén van de meest strategische beslissingen die een bedrijf moet nemen betreft de netwerkstructuur. Waar wordt geproduceerd, magazijnen/distributiecentra, klanttoewijzingen, serviceniveaus. De eerste stap in de aanpak is het beoordelen van de noodzaak voor verandering. Zijn er cruciale veranderingen, intern en extern, die ervoor zorgen dat de netwerkstructuur aangepakt moet worden? Voldoet ons netwerk nog steeds aan onze behoeftes? Is het nog kosten-efficiënt?

Visueel, grafisch inzicht in de prestatie van de supply chain.

Afgelopen periode is het aantal mogelijkheden dat we tot onze beschikking hebben om met de complexiteit om te gaan enorm toegenomen. We zijn in staat om strategisch netwerk ontwerp aan te pakken met een detailniveau dat voorheen onmogelijk was. Niet dat meer detail altijd beter is. Het maakt het wel makkelijker om aan te sluiten bij de bronsystemen, interpretatie van de gegevens wordt makkelijker en de overtuigingskracht neemt enorm toe.

De mogelijkheid om scenario’s te testen.

Uiteraard is het belangrijk om niet alleen kennis te hebben van de technieken, tools en instrumenten. Je zult ook moeten weten hoe in de praktijk zaken georganiseerd worden. Hoe weerbarstig de praktijk kan zijn. We hebben inmiddels vele projecten uitgevoerd en geïmplementeerd. Juist de combinatie tussen praktijk en de kracht van de modellen maakt de waarde zo groot. In al onze projecten zit een stevige rekenkundige component. Optimalisatie, het uitrekenen van een business case, voorraad bepaling, ga zo maar door. We hebben bewust gekozen om juist op aspect te specialiseren.

 

Daarnaast zijn vele verschillende soorten analyses mogelijk: hoe ziet de huidige situatie eruit? Wat verandert er als we naar de greenfield-oplossing kijken? Wat gebeurt er als we de service veranderen? Wat als de Oost-Europese markt met 15% groeit? Wat als brandstofprijzen met 20% stijgen? Wat als de belangrijkste aanvoerhaven geblokkeerd wordt? Etcetera.

Het gebruik van werkelijke transporttarieven.

Wat Argusi uniek maakt is de combinatie die we vervolgens maken met onze database van accurate en actuele transporttarieven. Dit zorgt ervoor dat de logistieke netwerken die we ontwerpen gebaseerd zijn op daadwerkelijke tarieven en prestaties van carriers. In de visualisaties hierboven kun je een typische output terugvinden: de uitgesplitste kosten op basis van het aantal distributiecentra.

Hoe helpen wij onze opdrachtgevers? Een overzicht:

X
X