Innovation equals failure – 10 jaar Argusi. Een terugblik.

Op 16 november vierden wij het 10-jarig-jubileum van Argusi, met ons team en onze klanten. Een inspirerende middag waar we samen kort terug hebben gekeken op de afgelopen 10 jaar van Argusi. Hoe zijn we begonnen, wat waren onze valkuilen en vanaf wanneer hebben we onze draai kunnen vinden? Dankzij onze mislukkingen in de afgelopen jaren, hebben we kunnen innoveren. Een mooi moment om daar eens bij stil te staan met ons seminar “Innovation equals Failure”.

Briljante mislukkingen en falen zijn cruciaal.

Hoe briljante mislukkingen juist tot innovaties, successen of hilarische situaties kan leiden wisten dr. Paul Iske en Erwin Houtzager ons met sprekende en verbeeldende voorbeelden haarfijn uit te leggen. Thomas Edison’s beste innovatie ontstond na 10.000 mislukte pogingen, maar hij bleef proberen. Dat geldt voor de meeste innovaties. “Als we weten wat we aan het doen zijn, noemen we het geen innovatie”, is het credo van het Instituut van Briljante Mislukkingen, waar dr. Iske Chief Failure Officer is. Erwin Houtzager, CEO van Phycom, innovation accelerator en specialist in algen in de voedselsindustrie, ziet mislukkingen niet als desastreus of als falen. Hij kijkt er liever anders tegenaan, positiever. “Mislukking zijn cruciaal. Zonder falen leer je niet”. Dat ziet hij ook in zijn bedrijf. Dat de algen nog niet volledig verwerkt worden in de voedselindustrie ligt niet aan het doorzettingsvermogen van Erwin en zijn medewerkers. De drijfveer die het bedrijf heeft om te voedselindustrie tot een betere industrie te maken dankzij het duurzame gebruik van algen zorgt ervoor dat ze na 10 jaar nog altijd blijven doorgaan om hun product te krijgen waar ze willen. Met vallen en opstaan. “We kunnen het, en willen het”.

Bedankt!

Wat is Argusi over 10 jaar? We durven met zekere voorzichtigheid onze dromen uit te spreken. “Het bouwen van een mooi bedrijf, dat is wat we willen, ook voor de komende 10 jaar”. Dat doen we niet alleen, hebben we ook nooit alleen gedaan overigens. We bedanken al onze opdrachtgevers, onze partners maar bovenal de mensen uit het team Argusi. Het huidige team en de mensen die in de afgelopen jaren hebben bijgedragen aan ons fijne en mooie bedrijf.

 

Dirk 't Hooft


X
X