Hoe overleef ik de grote zee van supply chain data?

Het klimaat in de supply chain wereld verandert. De zee met data wordt groter en groter. In toenemende mate worden processen getracked en traced waarbij steeds meer details worden opgeslagen. Iedereen is het er over eens dat dat een belangrijke ontwikkeling is, alleen hoe houd je er controle over? Het potentieel van al deze supply chain (SC) data is hoog, maar hoe zet je het om in waarde voor je bedrijf? Bovendien, hoe houd je je hoofd boven water?

Bron: aangepast vanuit een Gartner model. Het originele Gartnermodel onderscheid ‘diagnostic analytics’ (why it happened) als een aparte stap na descriptive analytics.

Argusi bestaat uit supply chain analisten pur sang, dus je zou ons kunnen inhuren om de waarde uit jouw data te halen. Maar waarom zou je het niet zelf doen? “Wij geloven dat veel bedrijven hun SC data zelf zouden moeten kunnen analyseren“. In de huidige tijd zijn degelijke en responsieve analyses nodig om supply chains continu te verbeteren en daarmee de meeste waarde naar uw klanten te kunnen leveren. Maar hoe begin je met het analyseren van SC data?

Om je te helpen hebben we een hands-on Supply Chain Analytics training van één dag ontwikkeld die de relevante basis behandeld. De inhoud beslaat de verschillende typen van Supply Chain Analytics: beschrijvend, voorspellend en voorschrijvend. Daarnaast geeft de training een overzicht van de relevante tools om analyses te kunnen doen en behandeld de training noodzakelijke principes als je je analyses wil communiceren naar anderen. Ten slotte geeft de training een sneak preview van gevorderde technieken zoals machine learning. Kortom, deze training geeft jouw, als startende SC analist of als manager, de beste start.

Ben je er klaar voor om te starten met analyseren en mee te varen op de supply chain data zee?

Wil je meer weten over de Academy of heb je een vraag?

Vraag meer informatie aan of laat ons weten of je geïnteresseerd bent in een volgende Academy evenement!

Ik wil graag meer informatie aanvragen over de Academy

Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website. Uw persoonsgegevens worden enkel gebruikt voor het doel waarvoor u ze heeft achtergelaten en niet voor andere doeleinden.

Argusi heeft veel ervaring met het trainen en bouwen van teams van Supply Chain Analisten. Bij meerdere bedrijven hebben we analisten getraind in het zelf doen van supply chain analyses en optimalisaties. Daarnaast hebben we met onze academy verschillende masterclasses en trainingen georganiseerd. Als het noodzakelijk is ontwikkelen we onze eigen training tools, bijvoorbeeld de Network Design Game.X
X