Argusi Aid draagt bij aan de verbetering van efficiënte logistiek en supply chain management in de humanitaire en ontwikkelingssector.

Dit doen we door het aanbieden van advies en kennisdeling op de gebieden van onze expertise (supply chain ontwerp, optimalisatie en samenwerking) op een samenwerkende en respectvolle manier. Onze kennis van en ervaring in de private sector wordt vertaald zodat deze past bij de situatie van de humanitaire en ontwikkelingssector en hier toegepast kan worden.

De eerste projecten en kennisdelingssessies hebben plaatsgevonden. Het netwerk met potentiële partners en opdrachtgevers is groeiende.

Het eerste project van Argusi Aid startte in 2015 en was gericht op de evaluatie van een noodhulp supply chain richting Syrië en de ontwikkeling van een dashboard. In 2016 hebben we een vijfdaags workshop programma ontwikkeld over Public Health Supply Chain Management met HELP Logistics. Deze workshop bestaat uit diverse modules, die zowel public health supply chain basics als meer specifieke onderwerpen zoals supply chain ontwerp en verbetering omvatten, en is in eerste instantie gegeven in Maleisië, Rwanda en Myanmar.

Healthy Entrepreneurs

Argusi Aid heeft Healthy Entrepreneurs inzicht gegeven in hun supply chain door hun gehele supply chain te modelleren. We hebben een netwerk optimalisatie model gemaakt van leverancier tot de lokale distributiecentra in Afrika en Haïti. Met behulp van scenario’s kunnen op basis van dit model gefundeerde netwerk ontwerp beslissingen genomen worden die aansluiten bij de groeiambitie van Healthy Entrepreneurs. Daarnaast is er een simulatiemodel gemaakt van de supply chain naar Rwanda om de optimale lever interval te bepalen van de suppliers naar het bonded warehouse in Rwanda.

International Organization of Migration

In samenwerking met de HELP Logistics heeft Argusi Aid een trainingsweek gegeven voor de International Organization of Migration in een van hun regionale kantoren in Nairobi, Kenia. Tijdens deze week zijn de deelnemers getraind op generieke supply chain onderwerpen. Ons deel was gericht op supply chain ontwerp en (lean) supply chain verbeteringen. Inzicht in en hulp bij het inzetten van commerciële methoden en tools zijn aangeboden en de beste manier om deze technieken in te zetten binnen deze NGO is onderzocht.

X
X